Naamsverandering Pennisetum setaceum soorten

Naamsverandering Pennisetum setaceum soorten

Recentelijk is door de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN), aangegeven dat er een naamsverandering in de Pennisetum setaceum soorten gaat plaatsvinden. Wij brengen deze informatie graag als herinnering bij u onder de aandacht.

DNA-onderzoek

In juni 2017 heeft het VBN aangegeven dat de soorten Pennisetum setaceum aan de lijst van invasieve planten zijn toegevoegd door de Europese Commissie. Uiteindelijk heeft DNA-onderzoek aangetoond dat er enkele soorten geen verwantschap blijken te hebben met Pennisetum setaceum. Door deze verkeerde naamgeving dreigen deze soorten verboden te worden door de Europese regelgeving over Invasieve exoten.

4 soorten

De namen van deze Pennisetum soorten zijn veranderd, hiermee vallen zij niet onder het teelt- en handelsverbod, dat is afgekondigd door de Europese Unie. Het gaat om de volgende productcodes op de VBN veilingen:

Productcode Oude productnaam Nieuwe productnaam
51152 Pennisetum setaceum ‘Rubrum’ Pennisetum advena ‘Rubrum’
318177 Pennisetum setaceum Red Riding Hood Pennisetum advena ‘Red Riding Hood’
318967 Pennisetum setaceum ‘Metallica’ Pennisetum advena ‘Metallica’
320115 Pennisetum setaceum ‘Sky Rocket’ Pennisetum advena ‘Sky Rocket’

De Pennisetum setaceum, met productcode 51151, blijft wel verboden.

Heeft u nog andere Pennisetum setaceum soorten in het assortiment? Laat u goed informeren of deze soorten ook in aanmerking komen voor de naamsverandering!

Pas uw plantenlabel aan

Kweekt u deze planten? Dan kan het zaak zijn uw plantenlabels aan te laten passen zodat uw plant op de juiste wijze in de markt staat. Floramedia helpt u graag deze wijziging op uw plantenlabel door te voeren. Neem gerust contact op met uw Floramedia contactpersoon en wij gaan voor u aan de slag.

Bron: VBN
Beeld: Floramedia Studio

want to share it with the world?

About Floramedia

De beste communicatie oplossingen voor de groene markt. | The best communication solutions for growing your business.