Laat zien wie u bent

met het materiaal dat bij u past

De uitstraling van uw drukwerk wordt mede bepaald door het materiaal. En dat is vaak een heel bewuste keuze. Want met het gebruikte materiaal kunt u al een belangrijk signaal afgeven. Luxe materiaal voor een premium uitstraling of afbreekbaar materiaal om uw duurzame ambities te onderstrepen. We hebben altijd de optie die het beste bij u past.

Het aantal materialen waarmee we werken is groot. Er valt dan ook veel te kiezen. Zoveel dat we eerst goed de specifieke voor- en nadelen met u bespreken.

passende oplossing
voor elke uitstraling
FSC® gecertificeerd
recyclebaar of
biologisch afbreekbaar
bewust kiezen:
vraag om advies

De meest gebruikte materialen zijn

Karton & Papier

Karton en papier hebben we in alle soorten en maten. Goed om te weten: we zijn geheel FSC®-gecertificeerd. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

Polypropyleen

Dit materiaal wordt veel gebruikt voor kliklabels en labels die gevouwen moeten worden. We bieden het in de standaarddiktes 0,28 mm, 0,39 mm of 0,48 mm. U kunt ook kiezen voor gerecycled polyproyleen, al is dit bij ons geen standaard kwaliteit.

Polystyreen

Voor steeketiketten adviseren we gerecycled polystyreen, omdat dit probleemloos rechtstreeks in de grond te prikken is. Het is verkrijgbaar in 0,39 mm of 0,48 mm dikte.

ECO B500 board

Dit stevige materiaal is tweezijdig voorzien van een Bio PE coating. Een perfecte keuze als u zoekt naar een materiaal dat geheel afbreekbaar is.

ECO35

Wilt u uw uitstraling behouden terwijl u het milieu spaart? Dan is dit biobased materiaal echt voor u gemaakt. Het ziet eruit als kunststof en is niet afbreekbaar maar wél 100% recycleerbaar. Daar zijn we bij Floramedia helemaal op ingesteld: we recycleren al ons productieafval via gescheiden afvalstromen.

Delen via social media: