Een volledig bio-based Label? Maak kennis met Floramedia’s B500 materiaal

Het duurzame B500 van Floramedia

Karton dat langer meegaat, hoe ziet dat eruit? Ontdek het B500 materiaal!

Afbreekbare materialen

Binnen Floramedia is de laatste jaren intensief gezocht naar de juiste afbreekbare materialen. Er zijn met veel grondstoffen geëxperimenteerd. Alle testen zijn in een gecontroleerde omgeving uitgevoerd, waarbij er verschillende weersomstandigheden zijn nagebootst.

B500

Uiteindelijk heeft Floramedia B500 kunnen ontwikkelen. De met dit materiaal geproduceerde verpakkingen en labels toonden pas na een aantal maanden tekenen van afbraak. Deze eigenschappen maakt dit duurzame karton zeer geschikt voor de sierteeltsector.

Bio-based

Het materiaal is volledig bio-based, het bestaat voor 100% uit hernieuwbare grondstoffen en is afbreekbaar in de industriële compostering. Dit speciale karton is aan beide zijden voorzien van een laag biologisch beschermingsmateriaal, waardoor het waterafstotend is.

Voor etiketten en potcovers

B500 is ideaal voor onder andere hang- en steeketiketten en potcovers voor binnen- en seizoensplanten. Wilt u ook een bio-based verpakking of label? Dit is mogelijk, onze sales managers kunnen u adviseren!

want to share it with the world?