Floramedia Grassboard

Nieuw bij Floramedia: Grassboard! Een super duurzaam materiaal, geschikt voor de leukste toepassingen.

Nieuw materiaal

Bij Floramedia zijn wij altijd op zoek naar nieuwe materialen om onze producten op te drukken. Naast de juiste look & feel is duurzaamheid ook van belang bij onze materialen. Onze nieuwste aanwinst in het assortiment is Grassboard. Grassboard is de volgende stap in een duurzame en milieuvriendelijke ontwikkeling van karton.

Duurzaam

Het board bestaat volledig uit hernieuwbare grondstoffen; een erg duurzaam product dus! Het bestaat voor de helft uit gerecycled papier gemixt met gras afval. Deze mix resulteert in een mooi stevig karton. Daarbij kan het materiaal op verzoek geleverd worden met een FSC-certificaat.

Recyclebaar

Floramedia Grassboard kan 100% gerecycled worden bij het oud papier. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen maakt dat dit karton alleen geschikt is voor binnengebruik, het is niet waterbestendig.

Specificaties

Er zijn twee standaard diktes – 1,0 en 1,5 mm – beschikbaar. Wilt u het materiaal in een andere specificatie hebben? In overleg is dit zeker mogelijk. Specifiek is Grassboard erg geschikt om Vintage labels van te produceren. Daarbij gaan de duurzame en vintage trend ook nog eens erg goed samen en creëren de juiste sfeer bij uw plant of bloem.

Bent u ook zo nieuwsgierig geworden naar dit materiaal? Wij vertellen u graag meer!

want to share it with the world?