Ecoboard is ons recyclebare drukmateriaal van wit dubbelzijdig karton

Op zoek naar een recyclebaar drukmateriaal van wit karton dat helemaal past bij uw verpakking, capper, hanglabel, vouwlabel of potcover? Ontdek dan ons product Ecoboard!

Ecoboard

Ecoboard, de naam verklapt het al een beetje, is een ecovriendelijk materiaal van karton. Het product wordt steeds vaker door onze klanten gekozen. Dit is uiteraard niet voor niets: naast dat het karton uitstekend recyclebaar is, laat het materiaal zich prachtig bedrukken.

Hoge dubbelzijdige drukkwaliteit

De witte voorkant en crèmekleurige achterkant geven spectaculaire printresultaten. Dit in tegenstelling tot vele kartonsoorten met een geelkleurige of grijze achterzijde. Daarnaast kent Ecoboard een hoge stijfheid en goede vouwbaarheid.

Consument hecht veel waarde aan duurzaamheid en recyclen

Vriendelijk zijn voor mens en natuur wordt als steeds belangrijker beschouwd, zo vindt ook de hedendaagse consument. Thema’s zoals recyclen en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Een studie onder millennials liet dit twee jaar geleden al zien. Maar liefst 83% van de respondenten vindt dat bedrijven een aanmerkelijke rol moeten spelen wanneer het gaat om maatschappelijke veranderingen. (bron: Marketing Online.nl)

Duurzaam assortiment

Niet alleen de consument, maar ook wij vinden het onderwerpen als duurzaamheid zeer belangrijk. Van onze grondstofkeuze tot onze 100% gerecyclede afvalstroom; groen zit in ons DNA. Wij selecteren onze leveranciers en producenten daarom onder andere op onderwerpen zoals duurzaam beheerde bosbouw.

We hebben dan ook een grote keuze aan bio-, eco-, FSC-vriendelijke materialen in huis. Verder biedt een duurzame verpakking ook veel mooie marketingkansen.

Voordelen van Ecoboard

  • uitstekend recyclebaar, kan gewoon bij het oud papier
  • 100% degradeerbaar, oftewel afbreekbaar
  • laat zich op beide kanten prachtig bedrukken door witte voorkant en cremekleurig achterzijde
  • goed vouwbaar
  • voor al uw binnenproducten: ideaal voor cappers, verpakkingen, vouwlabels en hanglabels
  • hoge stijfheid
  • laag gramgewicht, dus minder milieubelasting
  • kan in brede range aan diktes geleverd worden
  • kan ook FSC-gecertificeerd geleverd worden

Benieuwd naar Ecoboard of één van onze andere duurzame materialen? Neem contact met ons op, wij laten u graag alle mogelijkheden zien.

want to share it with the world?