Hoe gaat Floramedia met afval om?

Hoe gaat Floramedia met het ontstane afval om?

Floramedia heeft een eigen productiebedrijf waar heel veel mooie producten worden gemaakt. Tijdens een productieproces is het onvermijdelijk dat er afval/uitval vrijkomt. Maar wat doet Floramedia met dit afval en hoe wordt dit zo beperkt mogelijk gehouden?

Afval beperken

Om ons afval/uitval te beperken, gaan wij slim met onze producten om. Zo delen wij bijvoorbeeld onze vellen zo efficiënt mogelijk in met slimme velcombinaties. Op deze manier blijven er geen witte vlakken over en gaat er geen materiaal onnodig verloren. Een andere afval beperkende maatregel is het meerdere malen gebruiken van inloopvellen voor het op kleur brengen tijdens het drukproces. Samen met het zeer strikt scheiden van onze afvalstromen en andere slimme oplossingen proberen wij de milieubelasting zo laag mogelijk te houden. Onze certificaten van FSC, ISO 9001 en 14001 bevestigen dat we ook daadwerkelijk verantwoord met bos, milieu en processen omgaan.

Recyclen

Maar wat gebeurt er nou met dat afval? We hebben een duurzame en langdurige relatie met een partner die op de juiste wijze het afval recyclet. Dit is een betrouwbare partij die in Nederland zijn verwerking doet. Op deze manier hoeft de vrachtwagen niet ver te rijden en dus een lagere milieubelasting, en het afval blijft dus ook traceerbaar. Alle afvalstromen worden zoveel als mogelijk hergebruikt. Dit ook nog eens volgens het cradle-to-cradle principe: dit betekent dat de grondstoffen die gerecycled worden hergebruikt worden tot nieuwe grondstoffen.

Wat wordt er van ons afval gemaakt?

Door het cradle-to-cradle principe wordt het afval van bijvoorbeeld capper- en verpakkingskarton, papieren labels en kaarten verwerkt tot grondstof voor gerecycled verpakkings- en golfkarton. Het afval van plantenstekers, labels, potcovers, draagbanden is grondstof voor plantentrays, potten en diverse andere plastic toepassingen. De wikkelfolie voor pallets wordt na verwerking weer grondstof voor gerecyclede wikkelfolie. En pallets en hout worden gebruikt om geperst hout of steigerhout van te maken. Het bedrijfsafval wordt verder uitgesorteerd en kan weer als grondstof dienen voor andere producten.

Projecten

Naast de inzet van zoveel mogelijk gerecyclede of recyclebare grondstoffen hebben we een speciaal projectteam welke zich continu bezighoudt met alternatieve grondstoffen en methoden om onze milieubelasting nog verder te verlagen. De actuele discussie om gasaansluitingen op te heffen, kennen we niet. Door onze warmte/koude installatie hebben we geen gasaansluiting nodig en een beduidend lagere CO2 uitstoot.

Vindt u het interessant om hierover verder te praten? Neem contact met ons op.

want to share it with the world?