Nieuw: Floral Ice

Een nieuw project in de studio, welke al een tijd op de agenda stond: Floral Ice!

Floral Ice

In de Studio speelde bij de fotografen al een tijd de gedachte om met ijs te werken in een productie. Niet zomaar ijs, maar Floral Ice. Door gebrek aan tijd en prioriteiten van andere projecten, was dit er nog niet van gekomen. Maar in augustus was het dan zo ver, het project werd gestart met het invriezen van enkele dahlia’s.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Met de kou buiten, een mooi moment om het fotograferen op te pakken. Het was nog spannend omdat dit de eerste keer was om planten op deze manier te fotograferen. Hoe gaat dit zijn werk en wat heb je hiervoor nodig? Bovenal, geeft deze manier het gewenste effect?

Verschillende seizoenen

Na de dahlia’s zijn er nog een aantal andere bloemen en planten ingevroren en worden door het jaar heen gefotografeerd. Het idee is om diverse plantensoorten van verschillende seizoenen in te vriezen en deze te fotograferen.

Het resultaat

Het is wel een vrij lastig proces en neemt veel tijd om beslag. Ook is er flink wat geluk nodig; het is niet te voorspellen hoe het ijs en de planten zich ontwikkelen. Maar het resultaat mag er wezen! De eerste serie foto’s zijn dan ook toegevoegd aan onze beeldbank.

Bent u benieuwd naar wat onze Studio u nog meer kan bieden? Informeer naar de mogelijkheden!

want to share it with the world?