Geuretiketten laten zintuigen prikkelen

De lente is officieel begonnen! Wat is er leuker dan genieten van de geuren en kleuren van prachtige (voorjaars)bloemen en -planten. Dit kan bij Floramedia ook met plantenlabels. Een geuretiket maakt uw product extra aantrekkelijk voor de koper op een zintuigprikkelende manier.

Voor bomen of planten

Een geuretiket kan een ideale toepassing zijn voor planten/bomen waar nog geen bloem of vrucht aan zit. Bijvoorbeeld een rozenstruik die nog geen rozen draagt of een fruitboom waar nog geen fruit aan zit. U kunt ervoor kiezen alleen een mooi beeld te plaatsen op uw etiket, maar een geur hier bovenop geeft een extra attentiewaarde.

Werking

Door te wrijven over het deel van het etiket waar het geurvlak zich bevindt, wordt de geur geactiveerd. De geur wordt als extra drukgang toegevoegd en biedt tegelijk een sterke, duurzame beschermlaag. De geurlaag staat het ontwerp van het etiket niet in de weg, zodat deze nog steeds een prachtige uitstraling heeft.

Onderzoek

De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft uit onderzoek afgeleid dat geuren veel invloed hebben op het emotionele deel van onze hersenen. Geuren roepen herinneringen op; een herinnering aan een heerlijke vakantie, een bezochte tuin of een smaakvol gerecht. Door de geur met deze fijne herinnering te associëren, is de koper eerder geneigd de plant aan te schaffen.

Geuren

Het etiket zal voor langere tijd een geur afgeven na een aanraking zodat niet alleen de eerste persoon van de geur kan genieten. De geuren die wij onder andere aanbieden zijn aardbei, rozen, kers, oranjebloesem.

Is deze toepassing iets voor u? Vraag naar de andere geuren in ons assortiment.

Beeld: Mila Supinskaya Glashchenko en Floramedia

want to share it with the world?