De mediterrane sfeermaker bougainvillea

Floramedia Studio heeft de mediterrane sfeermaker bougainvillea op de foto gezet. Alle beelden zijn beschikbaar via onze botanische beeldbank.

Zomerse sferen

Hoewel de Studio nog in voorjaarsstemming is met het fotograferen van de bloembollen, komt er toch al een zomers tintje aan door de bougainvillea. De bougainvillea is een plant die in Zuid-Europa rijkelijk groeit en bloeit. Niet gek ook dat we vanuit Spanje en Frankrijk regelmatig verzoeken krijgen voor beelden van deze zonminnende plant. Meer dan reden genoeg voor een nieuwe reeks zomerse plaatjes!

Bougainvillea fotografie in Nederland

Ook in Nederland is het een populaire tuinplant, toch vindt hij ons winterse klimaat niet zo fijn. De combinatie van een zonnige, beschutte plaats in de zomer samen met regelmatig wat water, zorgt ervoor dat deze vrolijk gekleurde plant ons Nederlandse klimaat overleefd. Zet bougainvillea wel even binnen voor de nachtvorst invalt. Hoewel het oogt dat de plaatjes geschoten zijn in een mediterraans gebied, zijn de beelden gewoon gemaakt in onze Studio in Boskoop.

Bent u nou ook op zoek naar beelden van uw prachtige planten? Onze Studio weet raad.

want to share it with the world?