Duurzaam en milieuvriendelijk in materialen

Floramedia is duurzaam en milieuvriendelijk in materialen

Het verduurzamen van verpakkings- en labelmateriaal

Afgelopen week verscheen in de juni editie van Tuinzaken, een interview met Lars Deden, productspecialist Research and Development, over de duurzame materialen van Floramedia. Hierin legt Lars uit op welke manier Floramedia omgaat met het verduurzamen van verpakkings- en labelmateriaal.

Wat is er beschikbaar

Welke duurzame materialen zijn er beschikbaar en hoe gaat Floramedia om met plastic? Dit is binnen de organisatie een belangrijke pijler. Bloemen en planten moeten namelijk niet alleen voorzien van het beste, maar ook met meest duurzame en milieuvriendelijke materiaal. Materiaal dat daarbij goed bedrukbaar is en weer gerecycled kan worden.

B500

Lars geeft als voorbeeld het materiaal B500: ‘Al ruim zes jaar zijn wij zeer succesvol met B500. Dit is FSC-gecertificeerd materiaal en volledig hernieuwbaar. B500 bestaat voor het grootste deel uit cellulose en beide oppervlakken zijn behandeld met een bio based en biodegradeerbare, dus door de natuur afbreekbare, coating.’ Dit materiaal gebruikt Floramedia veel voor potcovers, maar is ook prima inzetbaar voor het produceren van plantenlabels.

U leest meer over onze materialen in het blad Tuinzaken of u kunt natuurlijk bij ons terecht!

want to share it with the world?