De veelzijdige veredelingstechniek foliedruk

Trek de aandacht van de klant met foliedruk van Floramedia

Wat is foliedruk

Foliedruk is een proces waarbij een dun laagje dekkende kleur- of metaalfolie op het drukwerk wordt aangebracht. Het is een veredelingstechniek waarbij het drukwerk nog meer wordt opgewaardeerd, zoals bijvoorbeeld vernis, laminaat of UV-lak.

Materiaal

Zo goed als alle materialen zijn te bedrukken met folie. Floramedia biedt een ruim assortiment (gerecycled) karton en plastic welke hiervoor geschikt zijn. Daarbij is het afhankelijk van de soort bedrukking en de combinatie met juiste materiaal. Denk bijvoorbeeld aan verf, niet alle verfsoorten kunnen op alle ondergronden worden aangebracht; hetzelfde geldt voor folie.

Kleuren en structuren

Op het gebied van kleur is er heel veel mogelijk. Diverse standaardkleuren zijn beschikbaar, naast metallic of holografische folie en de keuze tussen matte of hoogglans folie. Buiten het brede aanbod standaard kleuren, zijn er vele verschillende soorten en structuren beschikbaar: zoals geribbeld of meer een leer-, hout- of bladstructuur. Met meer dan 15.000 structuren zit er altijd iets voor u bij. Ook kunnen verschillende folies over elkaar heen worden aangebracht of nog een extra drukgang met inkt over de folielaag voor het juiste effect.

Het resultaat

Een plantenetiket of verpakking voorzien van folie geeft een heel bijzonder effect en trekt meer de aandacht. Wij kunnen dit heel subtiel of juist in grotere vormen toepassen, zoals bloemen, kaders, teksten, een biostempel of juist uw logo. Door folie kunt u de aandacht van de eindconsument laten vestigen op speciale details; het maakt uw drukwerk helemaal af!

Wilt u ook uw drukwerk verrijken met foliedruk? Wij hebben de juiste toepassing voor u.

want to share it with the world?