Van idee naar uitgewerkt creatief concept

De kracht van een goed concept

Floramedia heeft de creativiteit en marktkennis in huis die het verschil kunnen maken in het succesvol verkopen van uw planten en bloemen. Een goed doordacht en uitgewerkt concept is afgestemd op de wensen en behoeften van uw eindklant, is onderscheidend en gaat lange tijd mee. Op deze manier voegt een creatief concept waarde toe aan uw bedrijf.

Herkenbaarheid bij de klant

Een creatief concept zorgt voor herkenbaarheid bij de eindklant, ze weten door de uitstraling van uw product uw kwaliteit ook de volgende keer weer te waarderen. Een goed concept kan zich met de tijd ontwikkelen tot merk. Want de welbekende kracht van herkenbaarheid komt hier om de hoek kijken. Daarbij onderscheidt u zich van de concurrentie door het unieke en innoverende idee of verpakking.

Van idee naar uitgewerkt concept

Om aan de slag te gaan, hebben wij van u een briefing nodig. Dit geeft ons houvast om in de juiste richting te werken. Na een uitgebreide briefing, kunnen onze creatieve mensen helemaal los gaan. Want wat wilt u precies zeggen? En tegen wie? We kiezen de beste ideeën uit passend bij uw bedrijf en doelstellingen en voeren dit uit in een haalbaar plan.

Creatieve concepten

Creatieve concepten kunnen ook nieuwe verpakkingen zijn die passen binnen uw bestaande lijn, zoals een sterk onderscheidende potcover voor een nieuwe soort. Of een nieuwe lijn, compleet met een nieuw logo, verpakkings- en labelontwerp, Point of Sale materiaal en bijpassend beursstandontwerp.

Portfolio

Zo hebben wij voor verschillende bedrijven hele mooie concepten mogen maken, zoals:

  • Edelcactus: Het ontwerpen van een nieuwe look and feel en een verpakking voor de “prickly ideas” lijn.
  • Fairplant: Een verpakking voor de Baby Tree, die zowel de boom beschermd als het verhaal van het product verteld.
  • Fruithof: Nieuwe labels voor de fruitbomen die het bedrijf op een eigen manier positioneren en een eigen gezicht geven in de Europese retail.
  • Decorum: Het ontwikkelen van een geheel nieuwe brand identiteit, waar alle leden van het bedrijf zich in kunnen vinden en ook op hun producten worden toegepast. Daarbij zijn er themalijnen ontwikkeld op basis van de basislijn.
  • Florist Holland: Een duurzame verpakking voor luchtzuiverende gerbera’s. Waarbij de verpakking de plant goed beschermt en er aantrekkelijk uit ziet.

Voor welk product mogen wij een nieuw concept ontwikkelen? We gaan graag met u in gesprek.

want to share it with the world?