Whitepaper over duurzame materialen voor plantenlabels

Vanaf nu is OUR GREEN WHITE PAPER verkrijgbaar. In dit document delen we onze kennis over duurzame materialen voor plantenlabels. Hiermee willen we de groene markt helpen om een stap in de goede richting te zetten op weg naar een duurzame sector.

Maak groen groener

Wij vinden dat bloemen en planten nóg groener mogen worden. Er gaat immers nog veel plastic om in de sierteeltsector. Denk bijvoorbeeld aan potjes, fusten en landbouwplastic. Ook plantenetiketten worden nu nog vooral van de traditionele kunststof materialen geproduceerd. Maar bij een duurzaam gekweekte plant past ook een duurzaam etiket.

Er is steeds meer vraag naar duurzame planten en producten. Veel kwekers stappen over naar duurzamere manieren van telen. Toch wordt er nog niet altijd voor duurzame promotiematerialen en informatiedragers gekozen.

Door de bomen het bos niet meer zien

Zelf merken wij dat klanten vaak wel geïnteresseerd zijn in duurzame materialen, maar nog niet goed weten welke oplossingen er voor nu en in de toekomst beschikbaar zijn. Met alle ingewikkelde termen en snelle ontwikkelingen rondom het thema duurzaamheid, is het vaak ook lastig om door de bomen het bos nog te zien.

Want wat is nu beter? Recyclen of degraderen? Bestaat er een verschil tussen bioplastics en biobased plastics? Waarom is afvalverwerking en einde levenscyclus zo bepalend voor de duurzaamheid van producten? En zijn die nieuwe alternatieve materialen wel geschikt voor mijn producten?

Alle informatie over duurzame oplossingen voor plantenetiketten

Daarom hebben wij onze kennis gebundeld en in één document gezet: ‘OUR GREEN WHITE PAPER – Duurzame materialen voor plantenlabels’. Met dit whitepaper hebben we geprobeerd om op een heldere manier de verschillende opties en mogelijkheden omtrent duurzame materialen uit te leggen. Daarnaast vertellen we in het whitepaper hoe Floramedia zelf tegen duurzaamheid aankijkt, en wat onze eigen plannen, doelen en duurzame ambities zijn.

Gratis whitepaper aanvragen

Het whitepaper kunt u kosteloos bemachtigen door het aanvraagformulier op onze site in te vullen. Ook kan uw accountmanager u meer vertellen over het whitepaper en onze 4 duurzame materialen voor plantenlabels.

Komt u naar de Trade Fair beurs op 7, 8 of 9 november in Aalsmeer? Bezoek dan ook de Floramedia stand, standnummer 11.10. Hier vertellen onze experts u meer over duurzaamheid en de 4 duurzame materialen in ons assortiment. Heel graag tot dan!

want to share it with the world?