Duurzame oplossingen op de Trade Fair 2018

Na drie mooie beursdagen zit de Trade Fair 2018 er weer op. De sfeer op de beurs was uitstekend en de creativiteit spatte ervan af. Vele nieuwe concepten zijn gelanceerd en bekend gemaakt aan het publiek. Ook Floramedia heeft drie mooie beursdagen mogen beleven.

Focus op duurzaamheid

Op de beurs was duidelijk te zien dat er steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. Verschillende bedrijven zetten dan ook duurzame kweekmethodes in en richten speciale duurzame lijnen op. Maar ook duurzame verpakkingen worden steeds meer gebruikt. Zo was te zien dat er vaak wordt gekozen voor trays van karton of nieuwe materialen, in plaats van virgin plastic.

Stappen naar een duurzame toekomst

De Floramedia-stand stond geheel in het teken van duurzaamheid en het recent uitgebrachte OUR GREEN WHITE PAPER. In onze stand waren de stappen naar een duurzame toekomst vanuit het oog van Floramedia te zien. Het proces start bij de plastics van nieuw gedolven fossiele grondstoffen die in deze tijd nog veel worden gebruikt, ook wel virgin plastic genoemd. Via het gerecyclede plastic (RPP en RPS), biobased plastic (ECO35) en materialen gemaakt van cellulose (B500) klimmen we de ladder op richting een nog duurzamer alternatief; het materiaal van de toekomst. Dit materiaal bestaat uit cellulose dat zodanig is gemodificeerd dat de positieve eigenschappen van plastic evenaart en nog volop in ontwikkeling is.

Het #CHANGE-team

Het beursteam werd bijgestaan door een team van experts, die alles afweten van de materiaalhiërarchie en de duurzame stappen die u als kweker kunt nemen bij het kiezen voor uw plantenetiketten . Want welk materiaal past nu het beste bij de informatiedrager bij uw plant en waar is dat materiaal eigenlijk uit opgebouwd? De nieuwe materialen waren ook toegepast te zien in een aantal plantenlabels met een duurzaam ontwerp. Zoals het grondstofreducerende Multi-Slotlabel dat op verschillende potten past, ClipZ – het duurzame alternatief voor de orchideeën “haarklemmetjes” – en het nieuwe Green-Fold label: een duurzaam steeketiket op basis van cellulose.

My.floramedia.com

Ook was er speciale aandacht voor ons nieuwe platform my.floramedia.com. Hiermee kunt u gemakkelijk en overzichtelijk al uw nieuwe of gewijzigde labels bekijken en goedkeuren.

Lees meer over de stappen in het proces naar duurzame materialen in OUR GREEN WHITE PAPER. Deze kunt u kosteloos aanvragen via dit formulier.

want to share it with the world?