Anders kijken naar labels voor duurzaamheid

Floramedia heeft haar Green White Paper over duurzaamheid gelanceerd, waarin wij onder andere onze visie op etiketten geproduceerd op duurzame(re) materialen beschrijven. Een gevolg van duurzamere materialen is dat Floramedia opnieuw kritisch naar de vorm en uitwerking van het plantenetiket moet kijken.

Nieuwe materialen hebben weer andere eigenschappen en kenmerken. Het etiket voor u als kweker, exporteur of retailer moet dus niet alleen duurzaam zijn tegelijkertijd mogen het gebruiksgemak en de optimale visuele presentatie niet verloren gaan. Deze mix van belangrijke aspecten dwingt ons dan ook om anders naar etiketten te kijken. In het Green White paper gaan we op zoek naar de beste oplossingen.

Kartonnen steeketiket

In het whitepaper worden de vier duurzame materialen uitgelicht. Deze materialen hebben allemaal hun eigen kenmerk en dienen op de juiste manier gebruikt te worden voor een optimaal resultaat. Een voorbeeld van een toepassing van een duurzaam label én een duurzaam materiaal is het B500 Green Fold steeketiket. B500 is een zeer goed recyclebaar en tevens ook afbreekbaar karton, maar eigenlijk niet geschikt voor gebruik als steeketiket. Door echter het karton toe te passen in een verstevigde vorm, én bij de juiste plant groep ontstaat er toch een juiste duurzame oplossing.

MICHEL BRAAN PRODUCT DEVELOPER
“Bij Floramedia zoeken we de grenzen op van nieuwe materialen, we zijn continu bezig om hiermee een duurzamer etiket voor onze klanten te ontwikkelen.

 

Verduurzaming dwingt ons anders naar etiketten te kijken

Omdat er bij duurzame etiketten gebruik gemaakt kan worden van dunner materiaal kan de functionaliteit van het etiket minder worden. Door echter de vorm van het etiket aan te passen kan de sterkte worden teruggewonnen. Dit is bijvoorbeeld ook van toepassing bij het gepatenteerde Multi-Slot label van Floramedia dat eerder dit jaar op de markt is gebracht. Een innovatieve vorm van het etiket maakt Multi-Slotlabels geschikt voor zeer veel verschillende potten met een labelhouder, dus optimale flexibiliteit.

Kleine stappen een groot effect

Door steeds kleine stapjes te nemen in het proces van verduurzaming, kunt u al veel bereiken. De overgang naar een ander materiaal dan het traditionele plastic is al een goede eerste stap. Zo kunt u met bijvoorbeeld het Multi-Slotlabel al tot 30% kunststof besparen in vergelijking met een “normaal” etiket.

Lees meer over de stappen in het proces naar duurzame materialen in OUR GREEN WHITE PAPER. Deze kunt u kosteloos aanvragen via dit formulier.

Delen via social media: