Kwekerij Fruithof wint prijs voor beste verkoopconcept met fruitbomenlijnen

kwekerij-fruithof-wint-award-beste-verkoopconcept-2018-tuincentra

Goed nieuws: Fruithof heeft de prijs voor het beste verkoopconcept gewonnen op de Novemberbeurs 2018 van GRS Inkoop BV! Een prachtige award waar niet alleen Fruithof, maar ook Floramedia erg trots op kan zijn. In opdracht van de totaalleverancier van fruitbomen en fruitplanten, is Floramedia verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het ontwerp van de winnende concepten.

Award voor het meest vernieuwende en originele concept

Tijdens de beurs voor tuinwinkel en groen op 14 en 15 november, hebben beursbezoekers en aanwezige leden van GroenRijk en GRS Retail hun stem uitgebracht voor ‘Beste Verkoopconcept’. Deze award staat voor het meest vernieuwende en originele concept, welke ook nog eens eenvoudig is toe te passen in het tuincentrum. Fruithof heeft met haar verkoopconcept voor de lijnen ‘Wonder Tree’ en ‘City Gardening’ de eerste prijs in ontvangst mogen nemen!

Fruitbomen voor een grote en nieuwe doelgroep

Fruithof is een totaalleverancier van complete fruitconcepten voor tuincentra in binnen- en buitenland. Hun nieuwe lijn ‘City Gardening’ bestaat uit een assortiment met fruitbomen geschikt voor de stadstuin en balkon, om zo ook een andere en nieuwe doelgroep consumenten aan te spreken. De andere lijn ‘Wonder tree’ bestaat uit compacte, sterke bomen met heel veel fruit. Het gehele verkoopconcept is leverbaar voor alle tuincentra vanaf voorjaar 2019.

De nieuwe etikettenlijnen van Fruithof

Floramedia heeft voor Fruithof de concepten voor de nieuwe lijnen ontwikkeld en ontworpen. Een belangrijk onderdeel van dit ontwerp is de fotografie op locatie. Door hiervoor te durven kiezen – alle lof voor Fruithof – ontstaat er een lifestyle-achtige fotografie en sluiten de etiketten direct aan op de belevingswereld van de moderne consument.

Het ontwerp van de etikettenlijn wordt daarnaast versterkt door verhalende en sfeervolle productfoto’s van de verschillende bomen en fruitsoorten. Met vele variëteiten was dit een grote productie te noemen, welke geheel door ons is uitgevoerd. Van het ontwikkelen van de verschillende conceptlijnen, de styling en de fotoshoots op locatie en in de studio, tot aan het design van de etiketten; alles was in handen van Floramedia.

Het winnende verkoopconcept voor tuincentra

GRS-award-tuincentra-beste-verkoopconcept-fruithof-floramediaHet verkoopconcept wordt gepresenteerd middels een stervormige module. De constructie en het concept van de presentatiemodule is door Melwin van Laar van MvLmetaal ontwikkeld. Deze unieke en slimme wijze van presenteren in een stervorm zorgt ervoor dat de opstelling van alle kanten tot z’n recht komt.

De opstelling geeft veel ruimte voor storytelling. Floramedia is verantwoordelijk voor de invulling en de visuals van de winnende module. Het verhaal achter Fruithof en de usp’s van de twee concepten voor de fruitboomlijnen krijgen de volle aandacht. Om een rustig en herkenbaar totaalbeeld te creëren is de look en feel van de labels direct vertaald naar de module.

Door ook in de verkoopopstelling te werken met zowel lifestylefotografie als sfeervolle productfotografie, is de beleving optimaal en wordt de consument betrokken bij het product. Deze unieke verkoopmodule is een ideale manier om groene producten in een tuincentrum aan te bieden aan de consument.

Is uw product klaar om tot een prijswinnend concept omgetoverd te worden? Ons creatieve team gaat ook graag voor u aan de slag!

Delen via social media: