Terugblik op 2018: het jaar van #change en trends

2018 zit er bijna op, een mooi moment om terug te kijken naar de headlines vanuit Floramedia. Dit jaar in het bijzonder onze stappen naar duurzaamheid in OUR GREEN WHITE PAPER en het Green trend Journal.

Stappen naar duurzaamheid van Floramedia in 2018

Floramedia maakte dit jaar mooie stappen naar duurzaamheid. Zo is Floramedia dit jaar gekomen met OUR GREEN WHITEPAPER. In dit paper beschrijven we onze doelstellingen en kennis ten aanzien van duurzame materialen in één document. Met het uitgeven van het whitepaper willen wij de groene markt op weg helpen naar meer duurzaamheid en een groter milieubewustzijn. Tijdens de World Cleanup Day, hebben wij alvast een mooie stap gezet en 310 kg zwerfafval opgeruimd.

Duurzame materialen

Met het delen van onze kennis, willen wij de groene sector beter inzicht geven in de duurzame mogelijkheden en de vier alternatieve materialen voor plantenlabels die wij beschikbaar hebben. Maar niet alleen het materiaal wordt duurzamer, ook het ontwerp is hieraan onderhevig. Daarom moeten wij steeds kritisch naar de vorm en uitwerking van het plantenetiket kijken. Mooie voorbeelden zijn het Green Fold steeketiket gemaakt van B500 en het Multi-slotlabel.

Het whitepaper in de markt

Onze stand op de Trade Fair stond geheel in teken van het nieuwe whitepaper. Tijdens deze beurs heeft u het voor het eerst kunnen bekijken. Het whitepaper is nu online via onze website kosteloos aan te vragen. We zijn blij dat er zoveel aandacht voor duurzaamheid is en er veel aanvragen binnen komen. Ook is de reactie uit de markt zeer positief en zien we overal om ons heen dat er duurzame stappen worden genomen.

Green Trend Journal 2019

Naast onze zoektocht naar duurzamere materialen, hebben wij ook de trends nauwlettend in de gaten gehouden. Zo hebben we ook na het succesvolle Green Trend Report, welke in 2017 is gelanceerd, dit jaar het Green Trend Journal 2019 uitgebracht. Het journal is een opvolging op het report en gaat dieper in op vijf nanotrends voor de groenmarkt. Het is een vooruitblik op de komende jaren, waarin de technologische vooruitgang en de veranderende normen van onze samenleving een grote rol spelen. Wilt u de nieuwste trends van 2019 ontdekken? Vraag dan nog snel een gratis Green Trend Journal aan via het online formulier.

Vind u duurzaamheid ook belangrijk voor uw bedrijf? Wij helpen u graag met de duurzame mogelijkheden voor uw plantenlabels en andere informatiedragers

want to share it with the world?