Pantone kleur van het jaar 2019

Dit jaar kunnen we volop genieten van de veelzijdige kleur “Living Coral”.

Pantone kleur van het jaar 2019: Living Coral

Pantone heeft voor kleur van het jaar 2019 gekozen voor de levendige, maar toch zachte kleur “Living Coral”, oftewel Pantone kleur 16-1546. Pantone noemt het “een animerende koraaltint met een gouden ondertoon, die energie en levendigheid geeft, met een zachte rand”. Een mooie tegenhanger op steeds groter wordende druk van digitale technologie en sociale media op ons dagelijkse leven.

Living Coral & Dynamic Yellow

Living Coral is ideaal te combineren met andere kleuren en geeft dan verschillende effecten. Zo past het ook perfect bij onze Colour Forecast van 2019, namelijk “Dynamic Yellow” voor een rustig kleurenpallet.

De nieuwe trendkleur

Pantone kiest al meer dan 20 jaar de nieuwe trendkleur voor het volgende jaar. De kleur domineert vaak de mode- en interieurindustrie en beïnvloedt design en culturele trends. 2018 stond in het teken van “Ultra Violet” en in 2017 ging de aandacht uit naar “Greenery”.

Bloemenkleur

Koraal komt dan wel vaak voor in de zee, maar is ook een populaire bloemenkleur! Van tulpen tot geraniums, Kalanchoë en Dahlia’s tot de poinsettia; de kleur wordt veel gekweekt. Ook in onze beeldbank vindt u vele beelden van bloemen of planten in deze kleur. Of uiteraard bijpassend bij de trendkleur.

Met welk product combineert u dit jaar Living Coral? Wij horen uw ideeën graag voor uw nieuwe uiting.

Bron & headerbeeld: Pantone
Beeld: Floramedia

want to share it with the world?