Addenda® stapt over op 100% duurzame labels en kiest voor B500 van Floramedia

Telersvereniging Addenda® gaat met haar plantenlabels in 2019 over van polypropyleen naar het duurzame en biodegradeerbare B500. Het 100% hernieuwbare materiaal van cellulose sluit geheel aan op de ambitie om product en keten substantieel te verduurzamen.

Addenda® maakt het verschil

In 2018 gooide Addenda® het roer om op het gebied van duurzaamheid, waarbij de telersvereniging haar gezamenlijke ambitie nog meer tot leven liet komen. Om zo uiteindelijk hun product en de keten substantieel te verduurzamen ofwel, het verschil te maken. Vanuit deze visie werd er ook actief gezocht naar duurzame verpakkingsmaterialen en labels. De vereniging heeft daarbij haar keuze laten vallen op Floramedia’s hernieuwbare materiaal B500. Voor het maken van biobased materialen wordt minder energie gebruikt en de CO2-uitstoot bij de productie van deze materialen is in het algemeen lager. Factoren die Addenda® ook in haar eigen keten monitort en verbetert.

Over B500

Naast 100% hernieuwbaar, is het nieuwe etiketmateriaal ook FSC-gecertificeerd. B500 is gemaakt van cellulose, een materiaal dat wordt gewonnen uit de celwanden van voornamelijk bomen. Het duurzame materiaal is daarnaast waterafstotend dankzij een biobased coating aan beide zijden van het etiket. Plantenlabels van B500 mogen na gebruik gewoon in de papierbak en zijn dus ook nog eens goed recyclebaar. Hierdoor gaan er geen kostbare grondstoffen verloren.

Wij zijn trots dat Addenda® voor één van onze duurzame materialen heeft gekozen. Wilt u zelf ook over op een materiaal met een lagere impact op het milieu? Wij adviseren u graag over de alternatieve mogelijkheden voor kunststof.

want to share it with the world?