Drie groene trends voor het jaar 2019

Met het luiden van het nieuwe jaar maken tuincentra, bloemen- en plantenwinkels en andere spelers op de groene markt zich weer op voor het nieuwe tuinseizoen. Welke groene trends zullen we het komende jaar veel zien en waar kunt u op inspringen?

Groentrend 1 voor 2019: Harvesting Elements

Een trend die ons nauw aan het hart ligt: Harvesting Elements gaat over duurzaamheid en verantwoordelijkheid nemen over de toekomst. Een overschot aan producten en bezorgdheid om het milieu zorgt daardoor voor een sobere levensstijl met bijbehorende materialen, vormen en kleuren. Materialen zijn divers en samengesteld, maar altijd ontwikkeld vanuit een recycle oogpunt. Als kleuren zie je in deze trend het komende jaar veel wit en grijs terugkomen, afgewisseld met blauwtinten en groen met zwart.

Groentrend 2 voor 2019: Soft Landing

De trend Soft Landing brengt zachtheid naar 2019. Deze behoefte bij de consument is ontstaan door de harde en steeds grimmiger wordende maatschappij. In deze groene trend zien we daarom veel harmonieuze pasteltinten, afgeronde en volumineuze vormen en dessins met zachte uitstraling zoals veren, zacht bloemblad en aquarellen. Groene producten passen dan ook perfect bij deze zachte trend. Denk aan bladplanten met harig of juist fijn blad of volle pluimachtige of wolkerige snijbloemen. In de tuin passen planten zoals mos, volle bloeiende struiken en pluizige grassen goed bij deze trend.

Groentrend 3 voor 2019: New Frontiers

Door de technologisering van ons leven, worden in een rap tempo steeds meer analoge apparaten in en rondom ons huis ‘smart’. Dit alles is gericht om consumenten eindeloos veel gemak te brengen. Er ontstaan daardoor nieuwe grenzen. Ook groene producten worden steeds meer smart. Denk aan bijvoorbeeld aan push notificaties zodra planten om water vragen. High tech en natuur wisselen elkaar af, zo wordt de tuin zelf ook steeds meer smart, maar is er altijd beplanting waar bijen, vogels en vlinders blij van worden. Futuristische kleuren die goed bij deze trend passen, zijn koele pasteltinten en krachtige felle kleuren. Deze worden gemixt met metallic effecten als accenten. Ook strakke, geometrische en futuristische vormen en materialen zoals glas en metaal spelen een belangrijke rol bij deze trend.

Groenbranchetrends onder de loep

Elk jaar onderzoekt Tuinbranche Nederland in samenwerking met Aafje Nijman, Bloemenbureau Holland en Ibulb de trends in de sierteeltsector. Gezamenlijk stellen zij drie stijltrends voor waar bedrijven in de groene branche dat jaar hun pijlen op kunnen richten.

Ook inspringen op de nieuwe groentrends?

Ons creatieve team aan art-directors, grafisch vormgevers, dtp-ers, stylisten, copywriters en fotografen volgen de trends in de groene branche op de voet. Van kleine tot grootse projecten en concepten, zij gaan iedere uitdaging aan om voor uw producten het beste promotiemateriaal te maken waardoor u in 2019 meer bloemen en planten verkoopt! Kunnen uw etiketten best weer eens een make-over gebruiken of pakt u dit jaar groots uit met een nieuw concept of nieuwe productlijn? Of gelooft u ook dat het tijd is om over te stappen op materialen met een duurzaam karakter? U kunt met elke klus bij ons terecht, wij denken graag met u mee!

Bron: Tuinbranche Nederland
Beeld: Bloemenbureau Holland

want to share it with the world?