IPM Essen 2019 – een terugblik van het team van Floramedia

Ook dit jaar liet de IPM nogmaals zien wat de groene industrie te bieden heeft. Wij zijn dan ook erg blij dat we dit jaar weer deel hebben uitgemaakt van de grote internationale beurs in Essen. Naast veel interessante ontmoetingen, konden we niet alleen de onderwerpen presenteren die belangrijk voor ons waren, maar ook direct bespreken met bezoekers en klanten.

Duurzaam verpakken en labelen

Het was duidelijk dat duurzaamheid steeds hoger op de agenda staat in verschillende productgroepen. Zo ook in de groene markt. Dat is te zien aan de trays en potten van pulp of karton en verpakkingen en labels van duurzame materialen. Want verpakken moet groener.

VerpackG

Zeker met de recent ingevoerde verpakkingswet in Duitsland in het achterhoofd, welke als hoofddoel heeft om meer afval uit privé-huishoudens te recyclen. VerpackG, de nieuwe geldende wet sinds 1 januari 2019, vervangt VerpackV en probeert met de nieuwe regels gebruik van minder belastende en recyclebare materialen en verpakkingen te stimuleren. Bedrijven die naar Duitsland exporteren krijgen hiermee te maken.

IPM waardeert duurzaam

Om de groene markt te verduurzamen op verpakkings- en labelgebied, biedt Floramedia vier verschillende duurzame materialen. Waarbij we ook continu kijken hoe naar ontwerpverbetering om het materiaal te reduceren. Ook de IPM bezoekers weten deze duurzame keuzes te waarderen. Zo won Addenda met de met Maori Green en Silver de Show Your Colours Award. Een mooie productaanvulling met nieuwe labels, welke wij onlangs drukten op één van onze duurzame materialen en voorzagen van een bambinistokje. De jury had als tip voor de overige en toekomstige inzendingen om het label nog beter af te stemmen op de prachtige producten.

Floramedia over de beurs

Account manager Nienke Nijenhuis over de IPM: “Met 1546 standhouders uit 46 landen was er genoeg te zien deze week. Een beurs vol inspiratie waar we allemaal veel energie van hebben gekregen. Vooral op het gebied van duurzaamheid waren mooie initiatieven te zien. De stand van Floramedia welke bemand werd door onze Duitse collega’s sloot perfect aan bij het thema duurzaamheid met onze alternatieve materialen voor plastic labels en verschillende concepten. Veel klanten en belangstellenden wisten onze stand te vinden. En ook rondlopend hebben we veel waardevolle contacten opgedaan. Moe, maar zeker voldaan en vol goede ideeën keerden we huiswaarts.”

IPM blijft natuurlijk een fantastische beurs en we kijken nu al uit naar de 2020 editie!

want to share it with the world?