Het gebruik van pregen laat uw drukwerk tot leven komen

By 22/02/2019Producten

Wilt u het ontwerp op uw drukwerk nog meer tot leven laten komen? Met het toepassen van pregen kunnen wij dit voor elkaar krijgen.

Pregen in het drukproces

Met pregen komt uw ontwerp nog meer tot leven en krijgt het een chique uitstraling. Maar wat is een preeg nou eigenlijk? Het is een techniek in het drukproces om extra attentiewaarde toe te voegen. Dit doen wij door het materiaal tussen twee stempels te persen waardoor een verdieping of verhoging ontstaat. Met als resultaat plantenlabels of verpakkingen die gevoeld mogen worden!

Het juiste materiaal voor u

Materiaalkeuze is belangrijk bij het toepassen van een preeg. Des te dikker en zachter het materiaal, hoe mooier het eindresultaat! Daarnaast is ook het ontwerp een belangrijke factor bij het pregen; voor het beste resultaat kiest u voor niet te fijne details. Maar geen zorgen, onze collega’s kunnen u diverse voorbeelden van geschikte materialen laten zien en weten precies wat er mogelijk is op ontwerpgebied.

Verschillende effecten

De preeg is altijd tweezijdig, aan de voorkant ziet u het gewenste effect en aan de achterzijde vindt u de preeg in spiegelbeeld. Wij kunnen dit voor u toepassen in combinatie met inkt of zonder, voor verschillende effecten. Het verschil ziet u duidelijk door de werking van licht en schaduw op plantenlabels, verpakkingen, bloemenkaartjes of wenskaarten.

Door de hoogte of diepte in uw drukwerk mag het gezien en gevoeld worden. Meer weten? Wij laten u graag de mogelijkheden zien!

Het verschil is goed te zien op de bovenstaande foto: drukken met inkt maar zonder pregen, alleen pregen en als laatste drukwerk met zowel een preeg als inkt.

want to share it with the world?