Roma nova wint TuinZaken Product Award

De TuinZaken Retail Awards 2018 zijn weer uitgereikt, mooie producten voor de tuincentrumbranche!

TuinZaken Retail Awards

Op 19 februari zijn de TuinZaken Retail Awards 2018 uitgereikt. Een belangrijke prijs in de tuincentrumbranche. Een negenkoppige jury kreeg de moeilijke taak winnaars te kiezen in zeven verschillende categorieën.

De TuinZaken Product Awards zijn toegekend aan:

  • Karel Verdonschot Award 2018: Rob Verlinden
  • Retailer van het jaar 2018: Ton Uljee, Intratuin Barneveld
  • Tuinonderhoud en -gereedschap: ECOstyle
  • Groen binnen: Magical Colours your Home
  • Groen buiten: Roma nova
  • Inrichting en sfeer: Edelman
  • Dierenartikelen: Vitakraft Nederland

Vooral op de winst van Roma nova zijn wij erg trots; wij hebben namelijk voor deze duurzame bol-op-potten de labels en potcovers mogen ontwerpen en drukken.

De jury over het totaalconcept

De jury over het Roma nova product: “Een kweker die zijn nek uitsteekt, is Roma nova met het totaalconcept van milieuvriendelijk geteelde premium bloembollen in combinatie met een mooie etikettenlijn en een zelf ontworpen trendy pottenlijn. De stampvolle potten met biologische voorjaarsbolletjes mogen niet ontbreken in winkels die zich willen onderscheiden.”

Duurzaamheid en vakmanschap

Dit mooie jurycommentaar is meer dan terecht: de biologisch geteelde bloembollen van bloembollenkwekerij Roma nova onderscheiden zich door korte steellengtes en een lange bloeitijd. Duurzaamheid en vakmanschap staan hoog in het vaandel bij deze kweker. Het assortiment binnen deze lijn bestaat uit narcissen, muscari, crocussen en Bridal crown. Welke allemaal in een duurzame verpakking te vinden zijn in de retail.

De opdracht

De opdracht van Roma nova aan Floramedia was het ontwikkelen van een concept voor een eerlijke lijn binnen hun assortiment. Waarbij er in het ontwerp aandacht is voor insecten. Vanuit de markt komt meer en meer de vraag naar eerlijke en duurzame producten. De wens van Roma nova was daarom een ontwerp met storytelling rondom deze specificaties.

Duurzame verpakking

Buiten dat de bloembollen biologisch zijn geteeld, zijn zij ook in een duurzaam jasje gestoken. De bollen worden verkocht in een Jiffy R2 potje, welke gewoon in de grond mag. De potcover daaromheen en het label zijn gemaakt van het duurzame materiaal B500 van Floramedia. Een biodegradeerbaar materiaal dat voor het grootste gedeelte bestaat uit cellulose, 100% hernieuwbaar is en goed te recyclen in de bestaande afvalstromen.

Kleur

Het concept legt het accent op de beleving van de natuur in zijn geheel; kleuren, geuren, geluiden, vormen. Op het label staat een foto van de bloem in bloei, zo ziet de klant precies welk product hij aankoopt en de kleur hiervan.

Bent u ook op zoek naar een award winnend concept? De ontwerpers van Floramedia gaan graag voor u aan de slag.

Headerbeeld: Roma nova
Groepsfoto: TuinZaken

want to share it with the world?