Complete storytelling in Folkestone orchideeconcept voor Artisan

By 01/03/2019Producten, Trends
Folkestone phalaenopsis Artisan package concept design potcover bannertag Floramedia

Een onderscheidend verpakkingsconcept neerzetten voor de Folkestone orchideeën van Artisan. Deze mooie designopdracht kende weer een aantal leuke uitdagingen!

De opdracht

Creëer een potcover en label om in een redelijk verzadigde orchideeënmarkt, een onderscheidende en aantrekkelijke verpakking neer te zetten. Dat was de opdracht die Phaleanopsiskwekerij Artisan bij ons neerlegde. Waarbij de verpakking de orchidee zowel beschermt als de unieke aspecten laat zien, passend binnen de huisstijl van Artisan.

Het resultaat? Een potcover met bijzonder technieken en een bannertaglabel van het duurzame materiaal Stonepaper.

Folkestone orchidee

De naam van deze orchidee is geïnspireerd op de Folkestone kliffen in de gelijknamige plaats in Engeland. De adembenemende krijtwitte en grillige kliffen weerspiegelen de sterkte en hoge kwaliteit van de orchideeën. Deze aspecten zijn weer terug te vinden in het ontwerp.

Storytelling op de potcover

Eén van de bijzondere aspecten van dit ontwerp is dan ook de storytelling. Voor de potcover is er daarom niet gekozen voor een standaard rechte afwerking; er is juist een grillige vorm toegepast die de krijtrotsen weerspiegeld. Aan de buitenkant van de potcover is een speciale gravellak toegepast waarmee de textuur van de Folkestone kliffen wordt nagebootst. Aan de binnenkant van de potcover is er gekozen voor een foto van Folkestone zelf. De abstracte buitenzijde vult het ontwerp aan de binnenzijde perfect aan en gezamenlijk vertellen zij het verhaal waar de orchidee op is geïnspireerd.

Potcover

Om de plant te beschermen wordt vaak gekozen voor een hoge potcover. Maar om de unieke aspecten van de Folkestone phalaenopsis te laten zien, was dit niet mogelijk. Dit zijn namelijk de sterke stelen, gestapelde bladeren en hoge kwaliteit. Met deze verpakking is dit gewaarborgd, maar is de plant tegelijk optimaal beschermd en laat deze zelfs ademen.

Bannertag

Om het concept af te maken, is er een bannertag toegevoegd waarin meer informatie vermeld kan worden. De bannertag is gemaakt van Stonepaper, een duurzaam materiaal van Floramedia bestaande uit 80% steen en 20% gerecycled plastic. In dit bijhorende labelboekje is veel ruimte in tekst en beeld voor extra storytelling, verzorging, materiaalkeuze en recycling.

Alle elementen bij elkaar bekrachtigen de uitstraling van de verpakking en de kwaliteiten van de orchidee: sterk en verfijnd tegelijkertijd.

Bent u ook op zoek naar een manier om uw product optimaal te presenteren? Ga eens in gesprek met één van onze collega’s.

want to share it with the world?