Ontdek B500; waterafstotend alternatief materiaal voor plastic plantverpakkingen en labels

By 15/04/2019Materialen

Een circulaire sierteeltsector, dat willen we toch allemaal? Op de weg naar een duurzamere groene branche, zet Floramedia belangrijke stappen en biedt duurzame alternatieven voor het traditionele plastic aan. Deze keer in de spotlights: B500, een waterafstotend en 100% hernieuwbaar materiaal geschikt voor diverse verpakkingen, etiketten en potcovers voor planten en bloemen.

Over B500 van Floramedia

Het biodegradeerbare B500 van Floramedia bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en 100% hernieuwbaar. De biobased coating aan beide zijden zorgt ervoor dat B500 redelijk waterresistent is. Hierdoor is het materiaal geschikt voor meerdere toepassingen binnen de groene sector. B500 is goed te recyclen in de bestaande afvalstromen, waardoor er geen kostbare grondstoffen verloren gaan.

Eigenschappen B500

  • Gemaakt van cellulose uit bomen
  • Waterafstotend
  • FSC-gecertificeerd
  • Goed te recyclen
  • 100% hernieuwbaar
  • Geen grondstoffen verloren
  • Zeer geschikt voor potcovers en hangetiketten
  • Geschikt als steeketiket voor cactussen, orchideeën, groenten en kruiden

B500 in de materiaalhiërarchie van Floramedia

Voor een goed draaiende circulaire economie, is één van de randvoorwaarden dat men zo zuinig mogelijk omspringt met energie, grondstoffen en materialen. Floramedia heeft daarom haar eigen materiaalhiërarchie. Op deze duurzaamheidstrap is elke trede omhoog er één op weg naar een groenere oplossing. Traditionele plastic materialen zoals PP (polypropyleen) en PS (polystyreen), staan beneden aan de trap. Een trede omhoog vinden we de gerecyclede varianten van PP en PS, nog een traptrede hoger op trede 2 vinden we biobased plastics zoals ECO35 en momenteel bovenaan op trede 3 vinden we B500. Kiest u voor B500, dan kiest u bij Floramedia dus voor de meest duurzame oplossing op materiaalgebied!

Potcovers en verpakkingen van B500

De afgelopen jaren hebben wij al veel mooie labels en verpakkingen van B500 mogen produceren voor onze klanten. Zo drukten wij eerder al potcovers van B500 materiaal voor onder andere Roma Nova, Florist Holland en Greenbalanz.

Wie zijn potcovers met B500 trouwens nog een stapje duurzamer wilt maken, gaat voor een potcover met EC-click sluiting. Deze slimme lijmvrije oplossing van Floramedia werkt als een soort ritssluiting: u klikt beide zijden in elkaar vast en de potcover is direct klaar voor gebruik. Dat is fijn, geen lijm!

want to share it with the world?

About Floramedia

De beste communicatie oplossingen voor de groene markt | The best communication solutions for growing your business