Lente én zomer bij Floramedia Studio

behind-the-scenes-summer-days_Floramedia-Studio

Terwijl de fotografen op dit moment nog volop in het voorjaarsbollenseizoen zitten en met man en macht de tulpen op de plaat zetten, staat ook net een prachtige nieuwe themaserie Summer Days vers in de Picture Library. Zomer én lente in de bol bij Floramedia Studio.

In dit artikel nemen we u graag mee in een aantal van de laatste onderwerpen die bij onze botanische fotostudio in Boskoop zijn gefotografeerd.

Seizoen is losgebarsten

Iets meer dan een maand geleden ging het seizoen bij Floramedia Studio echt van start. Na het opknappen en schilderen van de sets, werd het door het warmere weer al snel tijd om de crocussen en narcissen te fotograferen.

De beeldbank is opnieuw aangevuld met prachtige series van de beschikbare variëteiten van deze voorjaarsbloeiers. Er is daarbij geschoten volgens de volgende stylesheets: close-ups, halftotaal, in sierpot en in tuinsituatie.

Inspirerende locatieshoots in samenwerking met stylist

De meeste shoots vinden plaats in onze prachtige Studio in Boskoop, maar zo nu en dan wordt er ook gefotografeerd op ander terrein. Vorig jaar vonden er twee prachtige locatieshoots plaats in samenwerking met styliste Iris van der Meer. Voor de lens van onze fotografe Tessa, stonden tijdens de eerste shoot cactussen en vetplanten. Dit resulteerde in de prachtige serie ‘Botanical Living’. Als vervolg hierop schoten Tessa en Iris van der Meer later in het jaar ook een reeks groenten en kruiden in een prachtige authentieke kas, welke zijn terug te vinden in onze beeldbank onder de naam ‘Greenhouse Gardening’. Deze inspirerende locatieshoots waren een groot succes, dus werd het tijd voor een nieuw thema en een nieuwe locatie.

‘Summer Days’ met Citrus in de hoofdrol

Dit jaar hebben Tessa en Iris opnieuw hun krachten gebundeld en is er een prachtige lifestyle serie geschoten. Deze keer is een zeer zomers thema gekozen: Citrus! Een populair onderwerp; ook onze collega’s op de andere Europese Floramediakantoren zien de trend van citrusplanten steeds groter worden. Omdat citrusvruchten uit een zeer breed assortiment bestaan, kozen we om de meest voorkomende en populaire variëteiten te gebruiken. Naast het fotograferen van de planten, hebben onze fotograaf Tessa en stylist Iris ook enkele prachtige en inspirerende foto’s gemaakt van de vruchten zelf.
Citrus, citrus aan de wand, wie is de mooiste vrucht van het land? Bepaal het zelf en bekijk de nieuwe serie in onze beeldbank: Summer Days.

Wilt u vaker op de hoogte gehouden worden van het nieuwe fotomateriaal en fotoshoots van de Picture Library en Studio? Meld u dan aan op de internationale nieuwsbrief van Floramedia Studio. U ontvangt dan regelmatig nieuws over de nieuwste fotoseries in een prachtige visuele nieuwsbrief.

want to share it with the world?