Veldwerk #2: ‘Je moet echt stevig in je schoenen staan’

In deze Floramedia nieuwsbrief het tweede interview uit de serie ‘Veldwerk’. Een aantal ultra korte gesprekjes met één van onze klanten. Met vragen als: hoe vergaat het hen in deze lastige tijd, voor welke uitdagingen en misschien juist kansen staan zij? In deze nieuwsbrief een interview met Peter ten Have van kwekerij J&P ten Have. Een toonaangevend potplanten bedrijf gespecialiseerd in de teelt van Begonia.

In dit nieuwsitem het tweede interview uit de serie ‘Veldwerk’. Een aantal ultra korte gesprekjes met één van onze klanten. Hoe vergaat het hen in deze lastige tijd, voor welke uitdagingen en misschien juist kansen staan zij?

Peter ten Have van Kwekerij J&P ten Have, de Lier:

‘Meteen toen de crisis begon, werden wij geconfronteerd met een vrachtwagen vol begonia’s die terugkwam van AH omdat ze wc papier moesten rijden. Toen dacht ik, wat gaat er nu gebeuren. In de eerste weken gooi je dan even 6 ton handel in de container, dan word je als ondernemer wel even teruggezet.

Natuurlijk waren er momenten dat ik mijn koppie liet hangen en dan zei mijn vrouw: ”Joh pak even de fiets, ga even naar buiten”. Je moet echt stevig in je schoenen staan. Na die eerste klap ga je nadenken, wat voor kansen zijn er nog? Je gaat op een andere manier denken, je moet je aanpassen. Ik heb bijvoorbeeld meteen 20% uit mijn productie gesneden. 

En bijvoorbeeld het idee van het verzetten van moederdag, daar ben ik meteen mee aan de gang gegaan. Daar heb ik zo’n 40 bel uren ingestoken, avond aan avond, om er iedereen warm voor te krijgen. Iedereen die ik sprak was enthousiast, partijen als Royal FloraHolland, DFG, overkoepelende organisaties, ga maar door. Dat was voor mij in de allerslechtste tijd, ik had toen bijna geen omzet. Dat zijn dingen die je alleen bedenkt in een crisistijd als deze. 

Ik moet wel zeggen dat het goed was om met andere ondernemers te praten. Als we het echt zat waren, haalden we elkaar uit het slob, over en weer. Vooral ook de Decorum calls, dat deden we echt iedere dag. Met 30, 40 man elkaar bellen, dat heeft de groep versterkt en daar heb ik als ondernemer heel veel aan gehad.’

www.jenptenhave.nl

Decorum label & Sfeerfotografie Sonata

Floramedia 

In opdracht van J&P ten Have / Decorum heeft Floramedia het ontwerp voor de potcover van de Gloxinia Sonata verzorgd. De Sonata is een rijkbloeiende plant met grote, fluweelachtige bladeren, de bloemen zijn weelderig en intens van kleur. Zoals de naam al aangeeft moest dit ontwerp een expressieve en kleurrijke uitstraling krijgen om deze bijzondere eigenschappen van de plant te benadrukken. Niet alleen het ontwerp maar ook de bijzondere fotografie was in handen van Floramedia. 

Wilt u ook samen met ons aan de slag om straks weer klaar te zijn voor de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze Account Managers.