Veldwerk #3: ‘We wisten écht niet wat ons zou gaan overkomen’

We gingen de situatie met angst en beven tegemoet. We wisten écht niet wat ons zou gaan overkomen. De helft van onze kruiden gaat naar de groothandel, daar zagen we een lichte afname, zij beleveren de Horeca en die markt viel gewoon weg. Maar de vraag van de supermarkt heeft dat ruimschoots goedgemaakt, want hier steeg de afzet met wel 30 tot 40 procent! Daarnaast leveren we aan FloraHolland, zij beleveren de tuincentra, en ook daar zagen we de vraag naar verse kruiden enorm toenemen. Uiteindelijk heeft deze bizarre situatie voor ons juist ontzettend goed uitgepakt.

Dat heeft natuurlijk alles met deze crisistijd te maken, mensen zijn zich bewuster geworden van hun gezondheid, en van het belang van een goede weerstand. Een grote groep mensen is echt anders gaan kijken naar hun gezondheid. Gezond eten helpt daarbij en daarin spelen verse kruiden een belangrijke rol. We denken dat deze gedragsverandering bij de consument zeker zal beklijven, juist omdat deze periode niet zomaar voorbij is, dit gaat nog wel even duren want de impact van deze crisis is enorm.

De crisis heeft ons bedrijf, onze manier van werken veranderd. We werden overvallen door de enorme toename van de vraag en alle drukte die dat met zich meebracht. We moesten heel snel schakelen en werden gedwongen om op te schalen, efficiënter en rendabeler te worden in de productieprocessen.

We waren voor deze crisis al bezig om bepaalde dingen te automatiseren en te verbeteren, maar daar hebben we veel meer vaart achter gezet.

Naast deze procesveranderingen hebben we ook een mooie, nieuwe verpakkingslijn laten ontwerpen die goed aansluit op de verschillende sectoren waaraan we leveren. Door het nieuwe design zit er nu een duidelijke lijn in het totale assortiment en dat maakt Buysman Kruiden herkenbaar in het schap. De producten vallen meer op en komen veel meer tot hun recht. De verpakking, de leporello met de recepten en de fotografie, het klopt gewoon allemaal. Deze stijl hebben we ook doorgevoerd in onze compleet nieuwe website die deze week online is gegaan. We zijn klaar voor de toekomst.

buysmankruiden.nl

Floramedia

Floramedia heeft een complete verpakkingslijn ontworpen voor het gehele assortiment verse kruiden van Buysman Kruiden. Er is gekozen voor een stoere en heldere culinaire look & feel, passend bij de productgroep. De illustraties op het label geven de consument een idee van het gebruik van de kruiden. Ook het logo van het bedrijf is aangepast en gerestyled en oogt weer fris en eigentijds.

Wilt u ook samen met ons aan de slag om straks weer klaar te zijn voor de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze Account Managers.