Floramedia zet met ClimateCalc-certificaat volgende stap in duurzaamheid

ClimateCalc-certificaat

Het Floramedia-team en CEO Joris Verweij hebben het certificaat in ontvangst genomen en zijn zichtbaar trots.

Met de ClimateCalc footprintcalculator berekent Floramedia de CO2-footprint van al haar producten zodat klanten op eenvoudige wijze verbeteringen kunnen realiseren in hun duurzaamheidsstrategie.

Nederland | Westzaan | 1 oktober 2020 | Floramedia, marktleider op het gebied van communicatieoplossingen en drukwerk voor de groensector, heeft 1 oktober het ClimateCalc-certificaat in ontvangst genomen. ClimateCalc is ontworpen om exacte informatie te verstrekken over de CO2-footprint van een individueel grafisch product vanuit een levenscyclusinvalshoek. Door het inzichtelijk maken van de CO2uitstoot van diverse materialen kunnen klanten beter onderbouwd keuzes maken voor hun labelmateriaal. Bij de footprint wordt onder andere gekeken naar het energieverbruik, het transport, emissies, verwerking van afvalstoffen en verpakking. Het certificaat maakt het voor Floramedia mogelijk om berekeningen uit te voeren voor klanten op basis van internationaal gecertificeerde standaarden. 

De uitstoot van CO2 is een belangrijke component bij het beoordelen van de duurzaamheid van een materiaal. Aangezien ClimateCalc ontwikkeld is voor papiersoorten, werd er geen rekening gehouden met plastic. Daarom heeft Floramedia het initiatief genomen om samen met andere partijen een rekenversie voor kunststoffen te ontwikkelen. 

Met behulp van deze gecertificeerde calculator is de CO2-footprint van een materiaal op order- en zelfs etiketniveau inzichtelijk te maken. Deze nieuwe ontwikkeling maakt het voor klanten mogelijk om per order de CO2footprint van verschillende materialen, zowel karton als plastic, te vergelijken en zo heel eenvoudig milieuwinst te boeken. De calculator wordt ook gebruikt om de eigen bedrijfsvoering van Floramedia nog verder te verduurzamen. Komende maanden wordt met de eerste klanten gewerkt aan de berekening en daarna breed uitgerold. 

Joris Verweij, CEO Floramedia, heeft namens het team van Floramedia het ClimateCalc-certificaat in ontvangst genomen. Joris: “Dit certificaat heeft ons geholpen om nog meer inzicht te krijgen in de CO2-footprint van ons bedrijf en van onze producten. Het behalen van het certificaat is een mooie stap, maar eigenlijk begint het nu pas. Komende tijd gaan we in gesprek met onze klanten om ze te helpen bij het maken van keuzes op het vlak van duurzaamheid” 

Floramedia heeft in 2018 concrete doelen en ambities neergezet rondom duurzaamheid in het Green White Paper. Dit certificaat is wederom een stap om de doelen te behalen. Binnenkort volgt een update van de Green White Paper met meer informatie rondom de resultaten, de algemene ontwikkelingen en de nieuwe inzichten van diverse materialen.

Voor meer informatie over de ClimateCalc-certificering of duurzaamheid kunt u contact opnemen met Ekko Vermeulen (Director Benelux bij Floramedia) (ekko.vermeulen@floramedia.com) of uw lokale vertegenwoordiger van Floramedia.