Marketingstrategie

Kies de juiste marketingstrategie

en bepaal samen de richting voor groei in retail

Als u een communicatieproject wilt starten, begint de samenwerking met het bepalen van de strategie. In nauw overleg maken we een merkbeschrijving. Wat is uw eigen unieke identiteit? Waar wilt u naar toe met het merk? Wat zijn uw ambities? Of meer algemeen: wie wilt u bereiken en wat beweegt deze doelgroep? Uit de antwoorden op al deze vragen destilleren we een kernbelofte waarmee u zich kunt onderscheiden in de markt.

Marketing – aan de slag op basis van een sterk idee

Succesvolle marketing vraagt om een sterk basisidee, een centrale gedachte waarvan die herkenbaar terugkomt in alle beelden, vormen en boodschappen. Vanzelfsprekend moet deze centrale filosofie, kernachtig samengevat in een motto of mission statement, ook onderscheidend zijn. Uw bedrijf verdient een eigen unieke plek in het retaillandschap.

Design – visuele identiteit in de winkelruimte

Tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan en uw visuele identiteit vorm te geven in de reële omgeving waar uw merken en de klant elkaar ontmoeten. We ontwerpen de verschillende onderdelen van de winkelformule in onderlinge samenhang. Merkbeeld, huisstijl, POS-materiaal, bewegwijzering, de aankleding van de wanden, zelfs geuren… alles werkt samen om uw merk aan te kleden en een sfeer te creëren waarvan elke klant zegt: dit herken ik, dit is mijn winkel.

Fysieke uitwerking – werk aan de winkel

Van de schetsen en ontwerpen op ‘papier’ – dat wil zeggen van de virtuele wereld in de computer – maken we de vertaling naar de winkelpraktijk. Dat is een vak apart, want daarbij moeten uitvoerders aangestuurd worden. Wij spelen bij dit proces graag de rol van coördinator. Floramedia heeft een groot netwerk van onder meer leveranciers van winkelelementen, schapbouwers, interieurbouwers en producenten voor het point-of-sale-materiaal. Wij zorgen ervoor dat uw merk staat.

Evaluatie – Blijven nadenken over manieren om te evolueren

Een winkelmerk is een iets, dat beweegt en evolueert met de ontwikkelingen in de markt en de smaak van de klant. Natuurlijk leggen we de nodige richtlijnen vast in een design & brand manual, om uw merk een bepaalde koersvastheid te geven. Maar tegelijk blijven we ook flexibel genoeg om bij te sturen als de omstandigheden dat nodig maken. En vertalen we

uw merk dóór in andere uitingen, zoals een webshop, private label merken, beursstands en spin-off merken als satelliet-winkels. Darwin zei het al: “De toekomst is aan degenen die zich het beste aanpassen aan de omstandigheden. Als het aan ons ligt, behoort úw merk tot de ‘fittest’ die met succes overleven.”

Market Research – Ruim 90 jaar ervaring in de groenmarkt ten dienste van uw succes

Als er íemand verstand heeft van de ontwikkelingen en trends in de markt voor bloemen en planten, dan is het Floramedia. Wij zijn al sinds 1924 actief in de tuinbouwbranche en werken met zeer veel uiteenlopende klanten en partners in de groensector. Zowel in ons thuisland Nederland als (ver) daarbuiten.

Een helder beeld

Met onze ruime ervaring en voortdurende vinger aan de pols van de markt kunnen we ook voor u een helder, transparant beeld scheppen van de actuele groenmarkt voor zover die relevant is voor uw bedrijf. Gekoppeld aan al even heldere adviezen, waarmee u meteen aan de slag kunt.

Groeien en bloeien

Kennis is macht, een cruciaal ingrediënt voor succes. Onze onderzoekers en analisten zorgen dat u méér weet dan uw concurrenten, zodat u de markt steeds een stap voor bent. Een concurrentievoordeel dat leidt tot groei. Want ú helpen groeien is onze missie, ons doel.
Dat realiseren wij onder meer met

  • marktonderzoek
  • trendresearch
  • doelgroeponderzoek
  • concurrentieanalyse
  • customer feedback
  • kwalitatief onderzoek

Zoekt u een goede marketingstrategie voor uw bedrijf of wilt u uw markt onderzoeken? Floramedia helpt u verder.

wie wilt u bereiken?
wat beweegt
uw doelgroep?
marktonderzoek
en plannen maken
concrete stappen
naar succes
Delen via social media: