DUURZAME MATERIALEN

WELK MATERIAAL PAST BIJ JOUW PRODUCT OF MERK?

De uitstraling van het drukwerk wordt mede bepaald door het materiaal. En dat is vaak een heel bewuste keuze. Want met het gebruikte materiaal voor jouw plantenetiketten en andere informatiedragers geef je een belangrijk signaal af. Luxe materiaal voor een premium uitstraling of afbreekbaar materiaal om je duurzame ambities te onderstrepen.
We hebben altijd een optie die goed past bij jouw wensen.

VRIJBLIJVEND ADVIES →

FLORAQUA | CELLULOSE

FlorAqua-labels zijn gedrukt op labelkarton en voorzien van een door Floramedia ontwikkelde FlorAqua-vernislaag. Het labelkarton (cellulose) wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en is dankzij de lange vezels, drielaagse opbouw en ‘hard-sized’ productiewijze redelijk vochtbestendig. De tweezijdig aangebrachte FlorAqua vernislaag zorgt voor een nog hogere vochtbestendigheid. Het label is 100% te recyclen in de reguliere papierrecyclingstroom.

Tip: combineer FlorAqua met Twig
FlorAqua is een heel duurzaam labelmateriaal, maar als steeketiket voor planten die van veel water houden is het minder geschikt. Onze oplossing: Twig, een geregistreerd duurzaam stokje van FSC-berkenhout, om het etiket aan te bevestigen. LEES MEER OVER TWIG →

RPS100 | RECYCLED PLASTIC

Gebruikt plastic wordt ingezameld, versnipperd, schoongemaakt en tot nieuwe korrels verwerkt. Dat kost minder energie dan nieuw plastic maken van grondstoffen. RPS100 is dan ook een aantrekkelijk duurzame keuze. Het 100% gerecyclede polystyreen (RPS) van Floramedia is goed beschikbaar in een hoge kwaliteit.

RPP-MIX | RECYCLED PLASTIC

De beschikbaarheid van kwalitatief 100% gerecycled RPP schiet tekort. Daarom kiezen we voor een mix die voor de helft bestaat uit virgin PP en voor de andere helft uit RPP. In de toekomst zetten we in op een steeds verdere verhoging van het aandeel RPP in de mix. Het blijft mogelijk om labels te bestellen van 100% gerecycled RPP als special. Houd rekening met mogelijke kwaliteitsverschillen en een langere levertijd omdat het materiaal op bestelling wordt geproduceerd en beperkt beschikbaar is. Prijs op aanvraag.

GREEN WHITE PAPER UPDATE

In dit gratis white paper vertellen onze materiaalexperts hoe je op eenvoudige wijze een duurzame materiaalkeuze maakt die goed aansluit bij jouw product of merk. We kunnen nu voor elk type etiket een passende, duurzame oplossing bieden. Daarnaast introduceren we twee handige tools; de Footprintcalculator en Duurzamekeuzehulp. Deze tools maken de keuze eenvoudig en transparant. DOWNLOAD GRATIS JOUW EXEMPLAAR →