Laat zien wie u bent

De uitstraling van uw drukwerk voor uw bloemen en planten wordt mede bepaald door het materiaal. En dat is vaak een heel bewuste keuze.

Materialen die bij uw bloemen, planten en merk passen

Want met het gebruikte materiaal voor uw plantenetiketten en andere informatiedragers kunt u al een belangrijk signaal afgeven. Luxe materiaal voor een premium uitstraling of afbreekbaar materiaal om uw duurzame ambities te onderstrepen. We hebben altijd de optie die het beste bij u past. Het aantal materialen waarmee we werken is groot. Er valt dan ook veel te kiezen bij Floramedia.

#CHANGE

Maak groen groener

Onze 4 duurzame materialen

B500

Cellulose

Het biodegradeerbare B500 van Floramedia bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC®-gecertificeerd en 100% hernieuwbaar. De biobased coating aan beide zijden zorgt ervoor dat B500 redelijk waterresistent is. Hierdoor is het materiaal geschikt voor meerdere toepassingen binnen de groene sector.

B500 is goed te recyclen in de bestaande afvalstromen, waardoor er geen kostbare grondstoffen verloren gaan.

ECO35

Biobased plastic

Het volledige biobased ECO35 van Floramedia is een goed ecologisch alternatief voor kunststof plantenlabels. Het hernieuwbare materiaal is gemaakt van suikerriet en is dankzij eigenschappen zoals hoge stijfheid, flexibiliteit en een grote scheurweerstand zeer goed te vergelijken met het huidige PP en PS.

ECO35 is niet composteerbaar, maar wel uitstekend recyclebaar, wat betekent dat de grondstof steeds opnieuw gebruikt kan worden.

RPP en RPS

Recycled plastic

Het 100% gerecyclede polypropyleen en polystyreen (RPP en RPS) van Floramedia doen kwalitatief niet onder voor hun virgin soortgenoten. De kwaliteit is hoog en deze groene nieuwkomers zijn een stuk milieuvriendelijker.

RPP en RPS zijn als volledig gerecyclede materialen een stap in de duurzame richting en dragen bij aan een circulaire economie.

Onze overige materialen

Karton & Papier

Karton en papier hebben we in alle soorten en maten.

Goed om te weten: we zijn geheel FSC®-gecertificeerd. Het internationale, onafhankelijke FSC®-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

Polypropyleen

Dit materiaal wordt veel gebruikt voor kliklabels en labels die gevouwen moeten worden.

We bieden het aan in de standaarddiktes 0,28 mm, 0,39 mm of 0,48 mm. Wij raden echter aan om vooral te kiezen voor het duurzamere RPP, van 100% gerecycled polypropyleen.

Polystyreen

Polystyreen wordt veel ingezet voor steeketiketten, omdat dit probleemloos rechtstreeks in de grond te prikken is.

Het is verkrijgbaar in 0,39 mm of 0,48 mm dikte. In het kader van duurzaamheid adviseren wij echter RPS, van 100% gerecycled polystyreen.

Wilt u advies over welk materiaal het beste bij uw merk en producten past? Neem contact op met ons op, wij gaan graag met u in gesprek!

passende oplossing
voor elke uitstraling
FSC® gecertificeerd
recyclebaar of
biologisch afbreekbaar
bewust kiezen:
vraag om advies
Delen via social media: