Duurzame oplossingen bij Floramedia

Floramedia legt zich steeds meer toe op het verduurzamen van verpakkings- en labelmateriaal van planten en bloemen. Wij willen graag dat er zoveel mogelijk methoden en materialen gebruikt worden die planten en bloemen voorzien van het beste, maar óók van het meest duurzame en milieuvriendelijke promotiemateriaal.

Zo’n 15 jaar geleden startte Floramedia met het onderzoeken en testen van duurzame materialen die het traditionele plastic plantenetiket kunnen vervangen. Inmiddels zijn er nieuwe duurzamere alternatieven beschikbaar voor vele toepassingen in de groene markt.

Daarom delen wij op deze pagina graag onze kennis en informatie met u over zowel onze duurzame mogelijkheden als onze eigen duurzame bedrijfsprocessen.

“Ik vind dat we als marktleider de morele plicht hebben om het gebruik van plastic aan te pakken.
Een van de doelstellingen is dat Floramedia voor 2030 geen materiaal meer aanbiedt op basis van nieuw gedolven fossiele grondstoffen. We hebben de kennis én de wil in huis.”

Joris Verweij, CEO van Floramedia

OUR GREEN WHITE PAPER

Floramedia heeft haar eerste whitepaper: OUR GREEN WHITE PAPER – Duurzame materialen voor plantenlabels gelanceerd.

Met het delen van onze kennis willen wij de groene sector beter inzicht geven in de duurzame mogelijkheden en de vier alternatieve materialen voor plantenlabels die wij beschikbaar hebben.

Vraag gratis het whitepaper aan

DUURZAME MATERIALEN

Met de kennis van nu, kiest Floramedia in de eerste plaats voor recyclen en niet voor composteren of degraderen.

Om voor elk type etiket een passende duurzame oplossing te kunnen bieden, heeft Floramedia vanaf nu vier duurzame materialen in haar assortiment.

Ontdek onze 4 duurzame materialen

AFVALVERWERKING

Floramedia heeft een eigen productiebedrijf waar heel veel mooie producten worden gemaakt.

Tijdens een productieproces is het onvermijdelijk dat er afval/uitval vrijkomt. Maar wat doet Floramedia met dit afval en hoe wordt dit zo beperkt mogelijk gehouden?

GROEN BEDRIJFSPROCES

Wij werken voor en in de groene markt, duurzaamheid is dan ook vanzelfsprekend voor ons.

Daarom bestaat ons groene bedrijfsproces onder andere uit een zeer streng afvalstroombeleid en zijn wij ISO- en FSC®-gecertificeerd. We werken continu aan het verbeteren van ons bedrijfsproces om zo een positieve bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving.

Onze experts op het gebied van duurzaamheid
Michel Braan is Product Developer and Sustainability Expert of Floramedia

Michel Braan

Product Developer

“Bij Floramedia zoeken we de grenzen op van nieuwe materialen, we zijn continu bezig om hiermee een duurzamer etiket te ontwikkelen.”

Lars Deden is Product Specialist R&D and Sustainability Expert of Floramedia

Lars Deden

Product Specialist R&D

“Floramedia kiest voor de biobased materialen ECO35 en B500 omdat deze van hernieuwbare grondstoffen zijn gemaakt. Tevens is B500 composteerbaar en degradeerbaar. Beide materialen zijn goed te recyclen in de bestaande afvalstromen. Daardoor gaan er geen kostbare grondstoffen verloren.”

Ronald Bakker is Quality & Process Manager and Sustainability Expert of Floramedia

Ronald Bakker

Quality & Process Manager

“Gebruik labels, hergebruik het materiaal, maar verlies de grondstof niet!”

NIET ALLEEN ONZE PRODUCTEN HELPEN UW BEDRIJF TE LATEN GROEIEN

materialen zijn hier een belangrijke factor in, en dan in het bijzonder duurzame materialen. Daarom heeft Floramedia doelstellingen opgesteld als eerste stappen op de weg naar een duurzamere groene sector

Een van onze doelstellingen:
“Floramedia stelt zich ten doel dat voor 31 december 2030, 100% van haar totale wereldwijde afzet van labels bestaat uit RPP, RPS en/of hernieuwbare materialen.”

Ons bedrijf en haar medewerkers zijn zeer betrokken bij het welzijn en de duurzame producten van onze klanten. Dit maakt samenwerken met Floramedia zowel prettig als verantwoord. Floramedia biedt groene communicatie-oplossingen met een directe en efficiënte service.

Wilt u meer weten?

Neem vandaag nog contact op met een van onze medewerkers

Floramedia, growing your business.