Wij kiezen voor duurzame materialen

Floramedia helpt de groene markt om verpakkings- en labelmateriaal te verduurzamen. Dit betekent dat we de methoden en materialen gebruiken die planten en bloemen voorzien van het beste, maar óók van het meest duurzame en milieuvriendelijke promotiemateriaal.

Joris Verweij, CEO Floramedia: “De keuze voor een geschikt labelmateriaal is niet eenvoudig. Door duidelijk en transparant te communiceren, helpen we onze klanten het beste resultaat te bereiken. Oók voor het milieu.

OUR GREEN WHITE PAPER

Onze materiaalexperts hebben de meest recente kennis van duurzame labelmaterialen verzameld. Welke materialen zijn nou het meest duurzaam? In hoeverre zijn ze geschikt voor jouw toepassing en is er voldoende beschikbaarheid? In dit gratis white paper wordt een transparant en concreet antwoord gegeven op deze vragen.

VRAAG WHITE PAPER AAN (GRATIS) →

DUURZAME MATERIALEN

Het is onze taak om zoveel mogelijk te vertellen over duurzame alternatieven voor traditioneel plastic. De afgelopen jaren hebben we enorm veel kennis verzameld van de functionele eigenschappen en beschikbaarheid van duurzame materialen. Zo kunnen we nu voor elk type etiket een passende, duurzame oplossing bieden.

ONTDEK MATERIALEN →

AFVALVERWERKING

We zijn ontzettend trots op alle mooie producten die we voor onze klanten maken. Tijdens een productieproces is het onvermijdelijk dat er afval/uitval vrijkomt. Maar wat doet Floramedia met dit afval en hoe wordt dit zo beperkt mogelijk gehouden?

LEES MEER →

GROEN BEDRIJFSPROCES

Ons groene bedrijfsproces bestaat o.a. uit een zeer streng afvalstroombeleid en we zijn ISO- en FSC®-gecertificeerd. We werken continu aan het verbeteren van ons bedrijfsproces om zo een positieve bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving.

LEES MEER →

meer weten?

Ervaar hoe ons team met je meedenkt over de beste materiaalkeuze voor jouw product of merk.
Onze experts op het gebied van duurzaamheid adviseren je graag!

VRIJBLIJVEND ADVIES →
Michel Braan is Product Developer and Sustainability Expert of Floramedia

Michel Braan

Product Developer

“Bij Floramedia zoeken we de grenzen op van nieuwe materialen, we zijn continu bezig om hiermee een duurzamer etiket te ontwikkelen.”

Lars Deden is Product Specialist R&D and Sustainability Expert of Floramedia

Lars Deden

Product Specialist R&D

Door de combinatie van vernis en drielaags karton kunnen we een uniek materiaal aanbieden dat beter vochtbestendig is; FlorAqua.”

Ronald Bakker is Quality & Process Manager and Sustainability Expert of Floramedia

Ronald Bakker

Quality & Process Manager

“Gebruik labels, hergebruik het materiaal, maar verlies de grondstof niet!”